จุดประสงค์ของการทำโคโลนิค คืออะไร

cheap jerseys
cheap nfl jerseys
cheap nfl jerseys
cheap jerseys china
cheap nfl jerseys

ของเสียโดยเฉพาะที่ค้างอยู่ในลำไส้ใหญ่ (เช่น อุจจาระที่แข็งตัว เซลล์ที่ตายแล้ว เมือกที่สะสม พยาธิ เป็นต้น ) ก่อให้เกิดปัญหาได้หลายประการ ข้อแรก ของเสียเหล่านี้ล้วนเป็นพิษ สารพิษเหล่านี้จึงสามารถย้อนกลับเข้ามาในกระแสเลือดการไหลเวียนไปทั่วร่างกายได้ ทำให้เรารู้สึกป่วย เหนื่อย อ่อนแอ ข้อที่สอง ขอเสียที่จับตัวแข็งตามลำไส้จะทำให้ความสามารถในการย่อยดูดซึมแร่ธาตุและสารอาหารลดลง ข้อสุดท้ายสิ่งที่อุดตันตามผนังลำไส้จะยับยังการทำงานของกล้ามเนื้อลำไส้ทำให้การเคลื่อนของกากอาหารช้าลง ท้องผูกและอาการผิดปรกติต่างๆ ตามมา


จะบอกได้อย่างไรว่ามีสิ่งเป็นพิษอยู่ในลำไส้

หากคุณมีอาการเหล่านี้ ปวดหัว ปวดหลัง เหนื่อย ล้า ลมหายใจมีกลิ่น มีกลิ่นตัว อารมณ์แปรปรวนสับสน มีปัญหาภายในท้อง เช่น ท้องอืด ท้องเสีย หรือมีอาการปวดสะโพก ให้สงสัยได้เลยว่าลำไส้คุณนั้นกำลังเป็นพิษแล้ว


ฟังดูเหมือนกับว่าการเกิดความเป็นพิษในลำไส้เป็นสภาวะปรกติ

สภาวะความเป็นพิษนี้ไม่ได้จำกัดไว้แค่ที่ลำไส้เท่านั้น สารพิษสามารถพบได้ทั่วทั้งร่างกาย โดยเฉพาะตามเนื้อเยื่อไขมัน ข้อต่อ เส้นเลือดแดง กล้ามเนื้อ ตับ เป็นต้น การทำโคโลนิคเป็นการกำจัดของเสียเป็นพิษในปริมาณมากๆ ได้อย่างมีประสิทธิภาพซึ่งมีผลต่อทั้งร่างกาย


อวัยวะในการกำจัดของเสียไม่ได้มีเพียงลำไส้ใหญ่แล้วทำไมการทำ โคโลนิคจึงสำคัญ

ปอด ผิวหนัง และตับมีหน้าที่ในการกำจัดสารพิษเช่นกัน แต่เราได้เรียนรู้กันมายาวนานว่าเมื่อใดก็ตามที่ลำไส้ใหญ่สะอาดและสุขภาพดี ทั้งร่างกายก็จะมีสุขภาพดีตามมา พบว่า โคโลนิค ซึ่งเป็นการสวนล้างลำไส้ด้วยน้ำ จึงเป็นกระบวนการที่มีประสิทธิภาพที่ง่ายและรวดเร็ว


เมื่อการทำโคโลนิกส์หรือการล้างลำไส้ใหญ่สำคัญ เราสามารถซื้อมาทำเองได้หรือไม่เช่น ชุดถุงสวนที่วางขายทั่วไป หรือใช้ยาเหน็บ หรือยาระบาย แทน

การซื้อชุดสวนล้างลำไส้มาทำเองที่บ้านนั้น ล้างได้เพียงบริเวณไส้ตรงหรือปลายลำไส้ใหญ่เท่านั้น เนื่องจากใช้นำ้เพียง 1 ลิตร นอกจากนั้นยังมีโอกาสเสี่ยงกับการติดเชื้อได้ในกรณีที่ผู้ทำไม่มีความรู้ความเข้าใจที่ถูกต้อง ส่วนการทำโคโลนิกส์ที่รัสยาน่า รีทรีตท์นั้นใช้ปริมาณนำ้เข้า - ออกประมาณ 15 ลิตรด้วยการควบคุมแรงดันน้ำโดยธรรมชาติึ้ ทำให้เกิดการชำระล้างได้ทั่วภายในลำไส้ใหญ่ (ทั้งนี้ขึ้นอยู่กับความหนาแน่นภายในลำไส้ใหญ่ด้วย อุปกรณ์ของเรายังนำเข้าโดยตรงจากประเทศสหรัฐอเมริกา รับรองความสะอาดและมาตรฐานการให้บริการจากบุคลากรซึ่งผ่านการอบรมอย่างสม่ำเสมอ

ส่วนยาเหน็บและยาระบายไม่ควรซื้อมาทำหรือรับประทานเองโดยไม่ปรึกษาแพทย์ เนื่องจากอาจมีผลกระทบต่อเนื่องในระยะยาว


การทำโคโลนิคพิเศษอย่างไร

ภายใน45 นาทีของการบำบัด ลำไส้ใหญ่จะถูกล้างด้วยน้ำถึง 15 แกลอน อย่างนุ่มนวล บวกกับการนวดอย่างเหมาะสมจึงทำให้สามารถกำจัดของเสียที่เป็นพิษออกจากลำไส้ได้มากกว่าเทคนิคระยะสั้น แบบอื่น


ในระหว่างการล้างพิษร่างกายจะได้รับโปรตีนเพียงพอหรือ

สมาคมอาหารแห่งอเมริกา ได้ลงความเห็นว่าร่างกายควรได้รับโปรตีนอย่างเพียงพอ โดยการกินผัก และผลไม้ที่หลากหลายในระหว่าง 24-48 ชั่วโมง ขณะที่องค์การอนามัยโลกแนะว่าร่างกายได้รับโปรตีนเพียง วันละ 30-50 กรัมก็เพียงพอ ซึ่งอาหารแต่ละมื้อนั้นได้เตรียมให้มีโปรตีนเพียงพออยู่แล้ว


ระหว่างการล้างพิษจะต้องกินแต่อาหารอินทรีย์เท่านั้นหรือไม่

หากทำได้จะดีที่สุดแต่ถ้าการค้นหาอาหารอินทรีย์เป็นการยากเกินไป ให้ล้างผักที่ซื้อมาได้ด้วยน้ำสะอาดเต็มอ่าง พร้อมด้วยน้ำมะนาว 1 ลูก และ เกลือ 1 ช้อนโต๊ะ เพื่อใหมั่นใจได้ว่าการล้างพิษจะประสบผลสำเร็จ


ระหว่างการล้างพิษสามารถบริโภคผลิตภัณฑ์จากนมได้หรือไม่

ผลิตภัณฑ์จากนมเป็นสาเหตุให้เกิดการติดเชื้ออย่างมาก เนื่องจากนมมีโปรตีนและน้ำตาลที่เป็นสิ่งแปลกปลอมสำหรับร่างกายคนทำให้ระบบภูมิคุ้มกันแย่ลง และทำให้ตับต้องทำงานหนัก ดังนั้นทางที่ดีที่สุดควรหลีกเลี่ยงผลิตภัณฑ์จากนม น้ำนมข้าวหรือน้ำนมถั่วเหลืองจึงเป็นทางเลือกที่ดีที่สุด


ระหว่างการล้างพิษสามารถทำงานได้หรือไม่

สามารถทำได้แต่ควรเลือกงานที่ไม่หักโหม เป็นงานที่มีการเคลื่อนไหวแบบช้าๆ


เด็กสามารถล้างพิษได้หรือไม่

เด็กที่สามารถเตรียมอาหารของตนเองได้สามารถทำดีทอกซ์ได้ เนื่องจากเป็นการยากที่จะจัดตารางในการทำทำดีทอกซ์ได้หากไม่สามารถที่จะดูแลด้วยตนเองได้ แต่หากว่าเด็กๆ มีความตั้งใจจริงก็ให้ทำเท่าที่จะสามารถทำได้


การทำดีทอกซ์ในระยะตั้งครรภ์

หากว่าไม่ได้อยู่ในช่วงสุดท้ายของการตั้งครรภ์ก็สามารถทำดีทอกซ์ได้อย่างสบาย ดีทอกซ์เป็นกระบวนการกำจัดของเสีย ซึ่งของเสียส่วนใหญ่จะปะปนอยู่ในกระแสเลือดจึงสามารถส่งผลถึงทารกในครรภ์และก่อให้เกิดการคลอดก่อนกำหนดได้ การทำดีทอกซ์ในระยะก่อนตั้งครรภ์หรือระยะเริ่มตั้งครรภ์จะสามารถบรรเทาอาการไม่สบายตอนเช้าได้


ทำไมที่รัสยานา จึงนำเมล็ดถั่ว และธัญพืชมาแช่น้ำก่อน

น้ำจะกระตุ้นการงอกของต้นอ่อน ซึ่งจะเป็นการกำจัดสารป้องกันเมล็ดซึ่งจะป้องกันเมล็ดจากการถูกย่อยสลายได้ การแช่เมล็ดในน้ำให้งอกก่อน จะทำให้อาหารอ่อนนุ่มขึ้นและเพิ่มระดับของเอนไซม์ด้วย จึงทำให้เมล็ดเหล่านั้นย่อยได้ง่ายขึ้น สามารถทำได้ง่ายโดยการนำเมล็ดถั่ว และธัญพืชดิบ เหล่านี้แช่น้ำ 8 ชั่วโมง กรองน้ำออกแล้วจึงนำเข้าตู้เย็น


ต้นกล้าอ่อนดีต่อร่างกายหรือ

การงอกเป็นต้นกล้าอ่อนเป็นระยะการเจริญของพื่ชทุกชนิด เป็นระยะที่พืชจะมีวิตามิน แร่ธาตุและสารอาหาร สูงสุด และต้นกล้าอ่อนนั้นย่อยง่าย จึงเป็นอาหารชั้นยอดที่เหมาะกับผู้ระบบย่อยอาหารอ่อนแอ


ควรรับประทานต้นกล้าข้าวสาลีเมื่อไร

เวลาที่ดีที่สุดคือตอนที่ท้องว่าง น้ำกล้าข้าวสาลี 1 ออนซ์มีคุณค่าทางอาหารเทียบเท่ากับ ผักสด 2-3 ปอนด์ เนื่องจากร่างกายต้องการเวลาในการดูดซึมคุณประโยชน์จากอาหารเสริม ดังนั้นควรรับประทานอาหารอื่นหลังจากดื่มกล้าข้าวสาลีไปแล้วไม่น้อยกว่าครึ่งชั่วโมง


เราสามารถย่อยอาหารสดได้หรือ

อาหารสดจะอุดมไปด้วยเอนไซม์ที่ช่วยในการย่อยอาหาร แต่ผักที่แข็งจะย่อยยาก เราจึงแนะนำให้ปั่น ซุปและสมูทตี้เพราะ ผัก ผลไม้ ถั่ว และเมล็ดพืชปั่น จะถูกย่อยได้ง่ายขึ้น


จะดีทอกซ์อย่างไรถ้าอยู่ระหว่างการเดินทาง

ให้นำเครื่องปั่นติดตัวไปด้วยและพยายามทำให้ดีที่สุดเท่าที่ทำได้ พืชผักที่ไม่ได้ผ่านการปรุงด้วยความร้อนล้วนเป็นอาหารหลักที่คุณสามารถรับประทานได้ เช่น แครรอท เซอลารี่ ผลไม้ และ ถั่วต่างๆ เป็นผักที่สามารถหารับประทานได้ง่าย


จะหยุดการล้างพิษได้อย่างไร

การหยุดกระบวนการล้างพิษที่ดีที่สุดควรทำอย่างค่อยเป็นค่อยไป ค่อยๆ เปลี่ยนจากการรับประทานน้ำเปล่า มาเป็นสมูทตี้หรือน้ำผัก แล้วค่อยไปสู่สลัด ขยับเมนูอาหารไปทีละน้อยจนถึงอาหารที่รับประทานตามปรกติไม่ควรหยุดโดยการเปลี่ยนมาทานอาหารตามความเคยชินทันทีเพราะอาจทำให้เกิดผลเสียมากกว่า

WHAT IS THE PURPOSE OF HAVING A COLONIC?

Waste material, especially which has remained in the colon for some time, (i.e. impacted feces, dead cellular tissue, accumulated mucous, parasites, worms, etc.), poses several problems. First this material is quite toxic (poisonous). These poisons can re-enter and circulate in the blood stream making us feel ill, tired or weak. Second, impacted materials impair the colon’s ability to assimilate minerals and bacteria- produced vitamins. And finally, a buildup of material on the colon wall can inhibit muscular action causing sluggish bowel movements, constipation, and the result of these disorders.


HOW CAN I TELL IF I HAVE TOXIC MATERIAL IN MY COLON?

This condition is prevalent in all civilized societies, and particularly in the U.K. Common signs include: headaches, backaches, constipation, fatigue, bad breath, body odor, irritability, confusion, skin problems, abdominal gas, bloating, diarrhea, sciatic pain, and so forth. As you can see, intestinal toxicity is part and parcel of many peoples everyday experience.


IT SOUNDS TO ME AS THOUGH INTESTINAL TOXICITY IS A COMMON CONDITION?

Yes it is, but toxicity is not limited to just the colon. Toxic material is found throughout the body, particularly in fat tissue, joints, arteries, muscles, liver, etc. Colonics effectively eliminate large quantities of toxic waste, affecting the condition of the entire body.


BUT THE COLON ISN’T THE ONLY ORGAN OF ELIMINATION, WHAT MAKES THE COLONIC SO IMPORTANT?

While the lungs, skin, kidneys and liver also serve to eliminate toxins, people have experienced throughout history that when they ensure that the colon is cleansed and healed, the wellbeing of the whole body is greatly enhanced. Colonic hydrotherapy has been found to be the most effective process available to accomplish this work quickly and easily.


OKAY, IT APPEARS TO BE IMPORTANT TO CLEANSE THE COLON, BUT WHY NOT USE ENEMAS, SUPPOSITORIES OR LAXATIVES INSTEAD?

Every thing has its proper place, but those things really aren’t substitutes for colonics. Enemas are useful for emptying the rectum (the lowest 8 to 12 inches of the colon). Usually, one or two pints of water are used to do that. Suppositories are intended to accomplish the same task. Laxatives particularly herbal laxatives are formulated for various purposes, such as: to undo the effects of temporary constipation, to build up the tone of the colon muscle, etc. But the Rolls Royce of colon cleansing without question is colonic hydrotherapy.


WHAT MAKES A COLONIC SO SPECIAL?

In a 45-60 minutes session, approximately 15 gallons of water is used to gently flush the colon. Through appropriate use of massage, pressure points, etc., the colon therapist is able to work loose and eliminate far more toxic waste than any other short-term technique.


Will I get enough protein when I cleanse?

The American Dietetic association agrees that you can get enough protein by eating a variety of fruits and vegetables over a 24-48 hour period. The World Health Organization suggests that 30-50 grams of protein daily is sufficient (this is about one heaping tablespoon of protein powder). Each meal plan provides adequate protein.


Do I only eat organic food when cleansing?

Try your best. If it is still too difficult, rest assured that the cleanse will be as profound with commercially grown foods. Scrub your commercially grown produce in a full sink of water with the juice of one lemon and 1 tablespoon salt.


Can I have a little dairy products while cleansing?

Dairy products are extremely inflammatory. It has proteins and sugars that are foreign to the human body. Milk aggravates the immune system and forces the liver to work harder. It is best to avoid dairy products during a detox. Rice or soy milk is a better option.


Can I still work when I cleanse?

It’s all right to work, but take it slow and pace yourself. A long day of work will probably be more challenging during week three. Remember that a balanced life will be healthier long term as well.


Can children detox?

We suggest that a child who is capable of preparing their own food can do a detox. It is difficult to attend to a detox schedule if you cannot provide for yourself. If a child is fully motivated and is willing take responsibility have them follow the detox to the best of their ability.


What if I’m pregnant?

If you are not in your last trimester of pregnancy it is fine to detox. A detox is a process of elimination. Most of the toxins are spilled into the blood stream and can affect the child or cause premature labor. Before or during the initial phases of the pregnancy a detox can relieve morning sickness and other complaints.


Why does Rasayana Café soak nuts, beans and grains?

Soaking nuts, beans and grains provides the water needed to activate the sprouting process and remove the seed inhibitor. As these foods sprout they get softer and increase their enzyme activity level. They become more digestible. Cover the whole raw nuts, beans or grains with purified water for 8 hours. Rinse thoroughly. Refrigerate.


Are sprouts good for you?

Sprouting is a stage in the growth process of every plant. It is a time when the plant is highest in vitamins, minerals and other nutrients. Sprouts are very easy to digest. They are ideal for people with weak digestion.


When do I take the wheat grass?

It is always best to have wheatgrass on an empty stomach. One ounce of wheat grass has the nutrient equivalent of 2-3 pounds of freshly cut vegetables. The body needs time to get the most out of this potent supplement. After the swallowing the wheatgrass, wait a half of an hour before you eat.


Will I be able to digest raw food?

Raw food is full of many digestive enzymes that aid in digestion. Hard vegetables can be difficult to digest. Blending the food increases the digestibility of vegetables, fruits, nuts and seeds that is why we recommend the blended soups and the smoothies.


What if I am traveling?

Bring your blender and do the best you can do. Any uncooked plant based food can be your snack. Carrot sticks, celery, fruit and nuts are the easiest to find.


How do I break the cleanse?

It is always best to break a cleanse gradually. Moving from water, to a smoothie or vegetable juice, to a salad is a good pace. We urge a gradual progression to break a fast. Try to work your way back into your regular eating habits gradually. Be gentle in your transition back to the diet you wish to follow. Binging may reverse some of the work you have accomplished on this program.

Rasayana Retreat
Bangkok Branch : 57 Soi Sukhumvit 39 (Soi Prom-mitr) Sukhumvit Rd, Klongton-Nua ,Wattana ,Bangkok 10110
                                Tel : 0-2662-4803-5 , Fax: 0-2662-4799 E-mail : info@rasayanaretreat.com
Pattaya Branch : 179/201 Moo 5, North Pattaya Rd. Naklua, Banglamung,Chonburi 20150
                                Tel : 038-253894-5 , Fax : 038-253898 E-mail : E-mail : pattaya@rasayanaretreat.com